Mama sieraden

 

Mama sieraden

 

Mijn allereerste blog, en dan meteen over het onderwerp waar mijn leven op dit moment om draait. Mama sieraden! Als mom to be én goudsmid ben ik dagelijks bezig met het kindje in mijn buik, maar ook met het ontwerpen en vervaardigen van sieraden. Een perfecte combinatie! 

 

 

Zwangerschapsbol

 

Iedereen kent het wel of heeft dit hangertje wel eens zien schitteren op de mooie zwangere buik van een vrouw. De zwangerschapsbol, ook wel zwangerschapsbelletje of Mexican Bola genoemd. Waar komt dit nou eigenlijk vandaan en waarom dragen zwangere vrouwen deze zwangerschapsbol? 

Het komt uit Mexico, daar dragen zwangere vrouwen de hanger aan een lange ketting, zodat deze mooi op haar zwangere buik hangt. In dit zwangerschapsbelletje zit, zoals de naam al zegt, een belletje; een mooi hoog geluidje. Vanaf 20 weken kan de baby in jouw buik geluiden in en buiten de buik horen en herkennen. Als je deze zwangerschapsbol laag draagt, zal de baby vertrouwd raken met het geluidje uit de zwangerschapsbol. Ook na de geboorte zal de baby het geluidje associëren met het veilige gevoel in de baarmoeder. Veel moeders hangen de Bola dan ook boven het bedje, zodat het kindje rustig wordt zodra het belletje beweegt. Een prachtig verhaal toch? En nóg mooier om zoiets tastbaars, voor jezelf en later ook voor je kindje, bij je te kunnen dragen. Bij Youwellery kun je jouw zwangerschapsbol laten ontwerpen en vervaardigen. 

 

 

 

Mama dochter sieraad 

 

Ja! Wij krijgen een dochter. Natuurlijk had het mij niets uitgemaakt; een jongen of een meisje?! Als het maar gezond is!

Maar als goudsmid zijnde vind ik het stiekem wel erg leuk dat ik straks mooie sieraden kan maken voor een mini me. Denk bijvoorbeeld aan de mama dochter sieraden. De tekst; “the love between a mother and her daughter is forever” is vast bij veel moeders of moms to be bekend. Ook ik heb een armband met deze tekst, samen met mijn moeder draag ik deze elke dag. 

Nu zijn er veel meer sieraden die je als moeder en dochter samen kunt dragen. Denk aan de geboortestenen van jullie beide verwerkt in een sieraad. Ben jij geboren in September en jouw dochter in Juli? Dan zou een armband met een Saffier én Robijn prachtig zijn. Beide edelstenen hebben een hoge hardheid en kunnen dus prima dagelijks gedragen worden. Of misschien een mooie zilveren ring waarin de geboortestenen zijn verwerkt. Natuurlijk kan je deze bij Youwellery ook laten maken in een héél klein maatje. 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Mike (zondag, 11 maart 2018 22:03)

    Heel mooi om de speciale tijd van de zwangerschap en de band tussen moeder en kind te verwerken in een sieraad. Een tastbare herinnering die heel persoonlijk en bijzonder is!