Geboortesteen maand April; Diamant

“Diamonds are a girl’s best friend” of “diamonds are forever”
We kennen ze vast allemaal, dé uitspraken over diamanten. Maar waarom zijn diamanten voor altijd? En waarom zijn diamanten zo populair in sieraden?

Kenmerken diamant
Diamant is de hardste edelsteen van allemaal en daarnaast het hardste natuurlijk voorkomende materiaal. Hierdoor zal een diamant niet snel krassen of breken. Dit is dus dé perfecte edelsteen voor in een sieraad. Niet voor niets zijn de populairste verlovings- en trouwringen versierd met één of meerdere diamanten.

De kleurloze diamant is de meest zeldzame. Hoe minder insluitsels en hoe witter de diamant... hoe kostbaarder deze prachtige edelsteen is. De kleur gradering van diamant wordt bepaald aan de hand van letters, namelijk D tot Z. Kleurloze/witte stenen vallen onder de letter D en vallen onder de beste kleur kwaliteit. In combinatie met de zuiverheid van een diamant wordt een prijs bepaald.
De zuiverheid hangt af van de hoeveelheid insluitsels in de diamant. Dit loopt van FL (flawless), dit betekent dat de diamant loepzuiver is, dus zonder insluitsels, tot P (piqué), waarbij er dus juist heel veel insluitsels in de diamant zitten.

Diamant in sieraden
Diamant komt het mooist uit in één van onze witte edelmetalen, zoals bijvoorbeeld platina, witgoud of zilver. Door de witte glans van het materiaal wordt de witte kleur van een diamant versterkt.
Zo is de zetting van een verlovingsring, of de hele verlovingsring vaak gemaakt van witgoud.
Uiteraard wordt er door de hardheid van diamant ook vaak gekozen om deze edelsteen te verwerken in een verlovingsring. Je wilt deze prachtige ring natuurlijk je hele leven blijven dragen. Om diezelfde reden kiezen voornamelijk de vrouwen vaak voor diamantjes in hun trouwring.
Wil jij een sieraad dat een leven lang mee gaat? Informeer dan eens naar deze prachtige edelsteen. Ook ik werk graag met deze schitterende edelsteen, niet alleen door de hardheid maar ook zeker door de prachtige schittering die deze edelsteen heeft.

Werking diamant
Al sinds jaar en dag gelooft men in de werking van edelstenen. Het zal je daarom niet verbazen dat de diamant de meest krachtige werking heeft. Diamant wordt gezien als een intens krachtige edelsteen, welke zelfs wordt gedragen in combinatie met andere edelstenen om de werking van deze te versterken. Diamant is een zuiverende edelsteen.

Sterrenbeelden
Naast dat edelstenen gekoppeld zijn aan maanden (geboortestenen), gebeurt dit ook bij sterrenbeelden. Dus wees gerust, ben je niet geboren in April? Dan heb je wellicht nog geluk als jouw sterrenbeeld Ram of Leeuw is.

Niet geboren in April, geen Ram of Leeuw; dan is het feit dat deze edelsteen zo ontzettend mooi schittert in een sieraad écht wel een reden om jezelf een sieraad met diamant cadeau te doen! ;)

Wil jij graag een sieraad met diamant? Kijk gerust op mijn website of neem contact met mij op. Dan ontwerpen wij samen jouw droomsieraad mét deze Koning van de edelstenen; de diamant

Reactie schrijven

Commentaren: 0