Wat zijn geboortestenen?

Geboortestenen zijn edelstenen die horen bij de maand waarin je geboren bent. Iedere edelsteen heeft zijn eigen unieke betekenis. Het verwerken van geboortestenen in een sieraad, maakt jouw sieraad nét wat specialer. Naast de kleuren die je toevoegt aan het sieraad, voeg je ook een symbolisch stukje toe.

Wat is jouw geboortesteen? 

Januari ; Granaat 

De Granaat dankt zijn naam aan zijn dieprode kleur. Deze is afgeleid van de zaadjes van een granaatappel. Deze edelsteen is in diverse kleuren te vinden, maar de donkerrode kleur is het meest populair. De Granaat geeft kracht en energie, bevordert hoop en moed en versterkt het immuunsysteem. Daarnaast wordt de Granaat gezien als de edelsteen voor de sterrenbeelden; Ram, Leeuw & Schorpioen.

Februari ; Amethist 

Deze edelsteen behoort tot de kwarts-groep en heeft een schitterende lila tot diep paarse kleur, vaak gecombineerd met wit. De Amethist wordt ook wel de steen der verleiding genoemd, daar men vroeger dacht dat de edelsteen je zou helpen tegen verleiding. Verder wordt de Amethist gedragen tegen hoofdpijn, migraine en slaapproblemen. De Amethist hoort bij de sterrenbeelden; Vissen & Waterman.

 

Maart ; Aquamarijn

De steen van de zee, dit zegt het eigenlijk al. De Aquamarijn heeft een zeeblauwe kleur en behoort tot de beryl-groep. Deze edelsteen is altijd een berschermsteen geweest voor mensen die op zee werkten. De Aquamarijn helpt bij hooikoorts, voorhoofds- en bijholteontstekingen en zorgt voor een ontspannen, onbezorgde flow in het leven. Deze edelsteen hoort bij de sterrenbeelden; Tweelingen, Weegschaal, Waterman & Vissen.

 

April ; Diamant

De hardste edelsteen, de kostbaarste en mooiste van allemaal; de Diamant. Verkrijgbaar in diverse kleuren, van zwart tot blauw, van roze tot groen. Maar de witte Diamant blijft toch het meest populair. De Diamant is het hardste natuurlijke materiaal en blijft dus prachtig schitteren in een sieraad. Diamant kan alleen gekrast worden met Diamant. Deze edelsteen is bijzonder krachtig en zuiver. De sterrenbeelden; Ram & Leeuw staan in verbinding met de Diamant. 

 

Mei ; Smaragd

De naam van deze edelsteen komt van de Griekse naam 'Smaragdos' wat letterlijk groene steen betekent. Deze edelsteen behoort tot de beryl-groep. De Smaragd heeft vaak veel breukvlakken, waardoor het soms lastig is deze edelsteen te verwerken in een sieraad. Daarnaast wordt deze steen gezien als de steen voor vriendschappen, relaties en het gevoel van eenheid. De Smaragd hoort bij de sterrenbeelden; Stier & Kreeft. 

 

Juni ; Parel

Parels groeien in oesters, gevormd door de verontreiniging in de oester. Dit natuurlijke product is prachtig in een sieraad. De Parel staat voor rust, vrede en helpt tegen stress. 

 

Juli ; Robijn

De Koning onder de edelstenen. De Robijn wordt gezien als de meest kostbare edelsteen. Deze prachtige edelsteen staat bekend om zijn duivenbloed rode kleur en behoort tot de korund-groep. De Robijn geeft kracht en energie en stimuleert passie en hartstocht. Deze edelsteen hoort bij de sterrenbeelden; Ram, Leeuw & Schorpioen. 

 

Augustus ; Peridoot

Deze edelsteen werd vroeger de steen van de zon genoemd. Deze zomerse edelsteen heeft een mooie geelgroene kleur. Het is een beschermende steen en helpt je jouw eigen pad te volgen. Daarnaast hoort deze edelsteen bij de sterrenbeelden; Maagd, Leeuw, Schorpioen & Boogschutter. 

 

September ; Saffier

De Saffier wordt in vele kleuren gevonden, zoals roze en geel, maar de korenbloemblauwe kleur is het meest populair. De Saffier wordt ook wel de steen van de hemel genoemd, door zijn intenste blauwe kleur en behoort tot de korund-groep. Deze edelsteen werkt kalmerend, bevordert liefde en haalt negatieve energie weg. De Saffier behoort tot de sterrenbeelden; Stier, Maagd, Weegschaal & Boogschutter. 

Oktober ; Opaal 

Deze schitterende edelsteen staat bekend om zijn regenboog kleuren. Deze edelsteen maakt vrolijk, spontaan en levenslustig. De Opaal is erg zacht en kwetsbaar en wordt daarom niet zo vaak in sieraden gebruikt. Deze steen behoort tot de sterrenbeelden; Kreeft, Schorpioen, Boogschutter & Vissen.

 

November ; Topaas

De Topaas is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het wordt de edelsteen van de herfst genoemd om de geelbruine kleur die een topaas kan hebben. Naast deze kleur, wordt de topaas ook gevonden in een transparante kleur tot zelfs een mooie diepblauwe kleur. Deze edelsteen geeft vertrouwen, wijsheid en voorspoed. De Topaas behoort tot de sterrenbeelden; Tweelingen, Leeuw & Boogschutter. 

 

December ; Turkoois

Deze edelsteen heeft een prachtige blauwgroene kleur, vaak gecombineerd met zwarte aders. De Turkoois kan worden aangetast door water en fel zonlicht. Daarnaast bevordert de steen creativiteit, werkt pijnstillend en beschermt tegen negatieve invloeden. Turkoois behoort tot de sterrenbeelden: Waterman & Vissen.