Geboortesteen maand Maart; Aquamarijn

Een prachtige (meestal) blauwe edelsteen; Aquamarijn.

 

Men zegt wel eens, de edelsteen van de zee. Dat komt natuurlijk omdat de kleur je doet denken aan de mooie blauwe golven. En eigenlijk klopt dat ook nog want, de naam Aquamarijn is afgeleid van de Latijnse woorden; Aqua = Water en Marina = Zee. 


Kenmerken aquamarijn
De aquamarijn heeft een hardheid van 7,5. Dit betekent dat het gekrast kan worden door edelstenen en materialen die harder zijn dan een aquamarijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een diamant. Diamant is de hardste edelsteen en kan dus krasjes aanbrengen op de prachtige aquamarijn.

 

De kleur van de edelsteen aquamarijn kan enorm variëren, namelijk van bijna kleurloos tot licht blauw, gelig, dieper blauw en soms zelfs groen. De edelsteen wordt onder andere gevonden in Brazilië, Madagaskar, Mexico en de Verenigde Staten. 

 

Let wel op, de aquamarijn kan zijn prachtige blauwe kleur verliezen bij langdurige blootstelling aan zonlicht. Wees dus extra voorzichtig met zonnen, onder de zonnebank gaan, maar ook met het (laten) doen van je nagels. Denk hierbij aan de uv-lamp waar je handen onder liggen. 

Werking Aquamarijn
Al sinds jaar en dag gelooft men in de werking van edelstenen. Zo wordt er gezegd dat de aquamarijn een kalmerend effect heeft, en dragen veel mensen deze edelsteen dan ook vaak bij zich tijdens meditaties. Deze edelsteen maakt je oprecht, vrolijk, eerlijk en zorgt voor een ontspannen en onbezorgde sfeer. Een goede idee dus om een prachtig stuk ruwe aquamarijn in je hal te leggen. ;)

Sterrenbeelden
Het zal je niet verbazen dat de edelsteen aquamarijn perfect past bij de sterrenbeelden Waterman en Vissen. Maar ook bij een Weegschaal en een Tweeling misstaat deze edelsteen niet.

 

Wil jij meer weten of deze prachtige blauwe edelsteen? Of zou je willen weten op welke manier de aquamarijn verwerkt kan worden in een sieraad? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Reactie schrijven

Commentaren: 0