Babs (Wedding Platform Ibiza)

Deel 1: babs

Gefeliciteerd! 
Jullie gaan trouwen. Maar hoe ga je dit aanpakken, hoeveel mensen nodig je uit? Wat willen jullie op de mooiste dag van jullie leven? Wil je een spectaculaire trouwceremonie of één uit dertien in een dozijn? Wil je een kleine- of liever een grote bruiloft? 

In deze blog geven wij jullie wat tips en tricks voor als jullie kiezen voor een intieme trouwdag.

Bianca Noomen-Holsteijn, trouwambtenaar en eigenaar van ‘Trouwikjullie’ en ‘Wedding Platform Ibiza,’ vertelt over de tendensen in de trouwbranche, over trouwceremonies (in Nederland en op Ibiza) en over het maken van de keuze voor een BABS.

 

Op Ibiza trouw ik mijn bruidsparen meestal ceremonieel omdat er alleen wettelijk getrouwd kan worden als één van de twee de Spaanse nationaliteit heeft.

Maar ook in Nederland sluit ik meestal ceremonieel een huwelijk omdat dit veel voordelen biedt. Het is niet van een wettelijk huwelijk te onderscheiden, je bent niet afhankelijk van een gemeente die eisen stelt en er kunnen gerust meer dan vier getuigen worden aangewezen. In Nederland ga je als bruidspaar voorafgaand (of achteraf) op een maandag of een dinsdagochtend in je eigen gemeente een wettelijke handtekening zetten. En het is nog goedkoper ook!

Maar dan moet je nog wel op zoek naar een leuke BABS! Het is een beetje hetzelfde als het zoeken van een tandarts of een dokter. Je moet je op je gemak voelen bij een BABS. Er moet echt een klik zijn, want pas dan durf je alles te zeggen en jezelf open te stellen. Het koppel moet het vertrouwen in mij hebben.

 

Een BABS (Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand) verzorgt het hart van jullie trouwdag en kan deze dus ook maken of breken. Zelf sta ik garant voor ‘never a dull moment’ tijdens mijn ceremonies! Het bruidspaar staat centraal, ik zorg voor interactie met de gasten en er wordt gelachen en gehuild (van geluk!). Kortom, het sprankelt! Ik krijg dan ook vaak te horen dat men nog nooit eerder zo’n bijzondere ceremonie heeft meegemaakt.


Duidelijk merkbaar vind ik de trend ‘intiem trouwen.’ Bruidsparen willen steeds vaker hun speciale dag doorbrengen met een kleinere groep familie en/of vrienden. Daarbij voelen ze zich vrijer om kennissen of plus ones uit hun gastenlijst te schrappen. Ook bruidsparen die samen (of alleen in aanwezigheid van hun kinderen) trouwen komt momenteel vaak voor. Wedding Platform Ibiza helpt bruidsparen tot in detail bij het realiseren van deze dag!

Trouwen op Ibiza kan Bianca alleen maar aanbevelen. Vanwege het fijne klimaat, de korte vliegafstand en de enorme keuze aan mooie locaties. Maar ook omdat paren vaak twijfelen of ze ‘ome Sjaak en tante Lenie’ wel moeten uitnodigen op hun bruiloft. “Nou, als je op Ibiza trouwt vallen die vanzelf af, je kunt immers niet iedereen meenemen!

 

Ben je nieuwsgiering geworden naar Bianca als BABS of trouwen op Ibiza? Kijk dan gerust eens op www.trouwikjullie.nl of www.weddingplatformibiza.nl