Geboortesteen maand Mei; Smaragd

Een prachtige groene schoonheid! De geboortesteen van de maand Mei.. de Smaragd.

 

Vaak is deze edelsteen wat troebel, dit komt door insluitsels in de steen. Hoe helderder de smaragd is, hoe hoger de prijs. Het is een kostbare edelsteen, maar daarom niet minder mooi. 


Waar de naam Smaragd vandaan komt, blijft wat onduidelijk. Men zegt dat het afgeleid kan zijn van het Latijnse woord Smaragdus. Of van het Griekse woord Smaragdos, beide betekenen groene steen. Desalniettemin is het een edelsteen die al sinds jaar en dag staat voor macht, onsterfelijkheid en eeuwige jeugd in diverse culturen. 


Kenmerken Smaragd
De smaragd heeft een hardheid van 7,5 - 8. Het is een van de hardere edelstenen, maar doordat deze edelsteen veel voorkomt met insluitsels, is het wel een kwetsbare steen. 

Zeer goede kwaliteit smaragd is doorzichtig. Door insluitsels, ingesloten water en gas, wordt de edelsteen vaak troebel. 


Werking Smaragd
Men zegt dat de edelsteen smaragd ervoor zorgt dat je eerlijk naar jezelf kunt kijken. Het maakt rustig, kalmeert en trekt liefde en harmonie aan. Deze steen stimuleert openheid, positiviteit en inspiratie. 

Sterrenbeelden
Smaragd past goed bij de sterrenbeelden; Stier en Kreeft. 

 

Wil jij meer weten of deze prachtige groene edelsteen? Of zou je willen weten op welke manier de smaragd verwerkt kan worden in een sieraad? Neem vrijblijvend contact met mij op.