Fotografie (Wedding Platform Ibiza)

Deel 3: Fotografie (Wedding platform Ibiza)

En welke keuze maak je dan met betrekking tot het vastleggen van de dag? Want die kleine bruiloft wil je waarschijnlijk wel in mooie beelden vastgelegd hebben om achteraf wel met een groter publiek te kunnen delen.

 

Bruidsfotograaf Danielle Bosschaart vertelt over haar ervaring met grote én kleine bruiloften.

Als fotograaf op een bruiloft maak je alle intieme momenten van dichtbij mee. Of een bruiloft nu gevierd wordt met honderd gasten of alleen met het gezin, waar jullie gaan en staan, daar ben ik ook.

 

Het belangrijkste in mijn rol vind ik dan ook dat een bruidspaar zich op zijn gemak voelt bij mijn aanwezigheid. Dat begint met een kennismakingsgesprek ruim van tevoren, waarbij we uiteraard de dag uitvoerig zullen bespreken, en we vooral kletsen over van alles en nog wat. Ik ben altijd heel benieuwd naar de achtergrond van een koppel: hoe hebben jullie elkaar ontmoet? Wat doen jullie in het dagelijks leven? Wie zijn jullie beste vrienden? Hoe ging het aanzoek? Jullie vertellen jullie verhaal en ik vertel over mijzelf, en op die manier raken jullie vertrouwd met “die meid met die camera’s”.

 

In aanloop naar jullie bruiloft toe hebben we vaak nog een aantal contact momenten, en ik vind het ook altijd fijn om behulpzaam te zijn of mee te denken in de voorbereiding. Die betrokkenheid naar de dag toe is fijn voor mijzelf - zo weet ik wat komen gaat - maar is ook prettig voor een koppel, omdat zij met gerust hart de dag kunnen beleven wetende dat de juiste momenten op de juiste manier worden vastgelegd.

En een ontspannen sfeer en voorbereiding resulteert in de mooiste foto’s!

 

Wat ik vaak als compliment ontvang van koppels is dat ik gedurende de dag op een prettige manier aanwezig ben. Ik ben overal bij, leg alles vast, op een bescheiden en ongedwongen wijze. Met subtiele aanwijzingen zorg ik ervoor dat jullie op een mooie, natuurlijke manier op de foto gezet worden. Geen ongemakkelijk geposeerde portretten! Ook de gasten fotografeer ik het liefst “zonder dat ze het door hebben” want dat zijn vaak de mooiste beelden. Ik hou van het vastleggen van de pure emoties, zodat jullie achteraf de herinnering zien van hoe het echt was.

 

Zijn er veel gasten aanwezig? Dan hebben jullie als bruidspaar nooit oog genoeg om ieders emotie en iedere gebeurtenis te zien. De kracht van fotografie zit hem er dan ook in om bij oplevering van de foto’s een compleet verhaal in beeld te brengen waarbij (detail) foto’s ook zullen verrassen. Bij een klein gezelschap wil je juist de intimiteit laten zien en de kijker naderhand alsnog “onderdeel” laten uitmaken van dé dag, met een reportage die raakt.

 

En dat is een van de mooiste complimenten die je mij als fotograaf kunt geven: een traan van geluk bij het zien van jullie foto’s. Daar doe ik het voor: jullie bij, ik blij! :)


www.daniellebossschaart.com

0622378806


Instagram